Over BelOrta

Kwaliteitslabel Flandria

 

FlandriaFlandria is hét Belgische kwaliteitslabel voor groenten. Enkel producten van topkwaliteit, met een perfecte smaak en onberispelijk uiterlijk krijgen het Flandria-label toegekend.

Het verhaal van Flandria begon in 1995 met tomaten en witloof. Ondertussen zitten er al 60 verschillende groenten onder het label. Meer info over het assortiment vind je op www.flandria.be


Het strenge kwaliteitslabel Flandria wordt door 4 Belgische veilingen gevoerd, waaronder BelOrta. Onze gepassioneerde telers zetten zich met hart en ziel in voor de kwaliteit van het label. Zo weet u zeker dat uw gekozen Flandria-groenten gegarandeerd:

 

Sla

VERS ZIJN.

De groenten zijn meteen na de pluk beschikbaar waardoor ze steeds kraakvers zijn. De teler oogst zijn product ’s ochtends en brengt het in de namiddag naar de veiling. Daar wordt het opgeslagen in koelcellen tot de klokverkoop de volgende morgen. Dan worden ze onmiddellijk op koelvrachtwagens geladen en naar de winkelpunten gebracht.

DUURZAAM GETEELD WORDEN.

Flandria-groenten worden met zorg gecultiveerd. Ons engagement behoudt het uiterste respect voor het milieu dankzij een ecologisch verantwoorde teelt, van de kiem tot de pluk. Alle Flandria-groenten zijn afkomstig van familiebedrijven. Hierdoor voelt de teler zich persoonlijk betrokken bij zijn/haar eigen product.

OPPERBEST SMAKEN.

Deze versheid en verzorging kan alleen maar producten opleveren die rijk in smaak zijn.