BelOrta schenkt opbrengst eerste braambessen van 2019 aan SBSO De Dageraad

17/04

BelOrta schenkt opbrengst eerste braambessen van 2019 aan SBSO De Dageraad

Halle, 17 april 2019

BelOrta verhandelde vandaag de eerste braambessen van het seizoen 2019. Deze eerste braambessen – geproduceerd via vervroegde teelt onder glas – zijn dit jaar van de variëteit Loch Ness. De eerste kisten (12 punnets van 125gr/kist) werden  aangeleverd door producent Willy Royakkers uit Nazareth. De primeurdoos werd aangekocht door Colruyt Group aan € 100 per 125 gram. Ook dit jaar doet BelOrta hier een schepje bovenop en schenkt zo een totaalbedrag van € 2.500  aan De Dageraad.

 

Populariteit braambessen bij de consument stevig in de lift

De Belgische consument heeft de braambes volledig omarmd. De bramenconsumptie per capita blijft stijgen en we zien dat meer en meer mensen de weg naar bramen gevonden hebben, zoals dit al het geval was voor frambozen en blauwe bessen.

De braambes is de laatste jaren niet alleen aan een mooie opmars in het binnenland bezig, maar ook in het buitenland. Bij BelOrta uit dit zich in een areaalstijging van 25 naar 29 hectare ten opzichte van 2018. Hiermee bezet BelOrta een aanzienlijk marktaandeel in braambessen die door de Belgische veilingen vermarkt worden. Al onze braambessen – met als hoofdvariëteit Loch Ness – worden onder bescherming geteeld. De braambessen zijn vanaf heden tot het einde van dit jaar beschikbaar.

Naar jaarlijkse gewoonte steunt BelOrta met zijn zachtfruit een goed doel. Dit jaar werd er gekozen om met de primeur van de braambessen SBSO De Dageraad te steunen. Daar waren ze uitermate tevreden met de cheque van €2.500.

“We gaan met deze cheque een aantal nieuwe laptops en tablets kopen om onze leerlingen nog meer kwaliteitsvol en levensecht onderwijs te bieden,” zegt Carina Driessens, directeur van de school. “Een dikke dankuwel aan de teler, klant en BelOrta”.

 

Colruyt

Colruyt is de Laagste Prijzen-supermarkt van Colruyt Group. De winkelketen garandeert al meer dan 40 jaar de laagste prijs voor elk product, op elk moment. Klanten vinden er zo'n 12.000 voedings- en bijna 9.000 niet-voedingsproducten. Colruyt onderscheidt zich ook door zijn eenvoud, efficiënt winkelen en inspanningen op het vlak van duurzaamheid. De keten baat ongeveer 240 winkels uit in België en het Groothertogdom Luxemburg. Klanten kunnen hun boodschappen ook bestellen in de Colruyt-webshop en afhalen in de Collect&Go-afhaalpunten.

SBSO De Dageraad

SBSO De Dageraad biedt opvoeding, onderwijs en ondersteuning op maat aan voor leerlingen met een lichte, matig tot zware mentale beperking vanaf de leeftijd van 13 jaar tot en met 21 jaar. De school biedt opleidingsvormen aan binnen het buitengewoon secundair onderwijs voor leerlingen met een attest type basisaanbod ( zware leermoeilijkheden), type 2 (matig mentale beperking), type 3 (gedrags-en emotionele problemen), type 4 (fysieke beperking) en type 9 (autisme).

In de vestiging ”OV4 oASSe” in Hasselt begeleiden ze leerlingen met een normale tot hoge begaafdheid en een diagnose autisme of een fysische beperking. De hoofddoelstelling is om samen met de ouders en externe diensten de talenten van de leerlingen te ontdekken en ontwikkelen om hen zo maximaal mogelijk te laten integreren in de maatschappij.

Contactpersoon productspecifieke informatie

Divisie Borgloon – Miguel Demaeght
Tel: +32 (0)12 670 210
e-mail: verkoopfruit@belorta.be
www.belorta.be