BelOrta’s Migo® peer schenkt CliniClowns België voor tweede jaar op rij 10.000 euro

15/01

BelOrta’s Migo® peer schenkt CliniClowns België voor tweede jaar op rij 10.000 euro

Onder het motto 'Let's smile together' sponsort de Migo® peer CliniClowns organisaties in diverse Europese landen.

In dat kader hebben BelOrta en CliniClowns  in november 2018 voor het tweede jaar op rij de handen ineen geslagen om ook in heel België een brede glimlach op kindergezichten te toveren. Voor elke Migo® die in België over de toonbank ging, werd een deel van de opbrengst gedoneerd aan CliniClowns. Ook dit jaar werd op deze manier het erg mooie bedrag van € 10.000 verzameld. Gisteren schonk Etienne Leclere, divisiehoofd fruitverkoop bij BelOrta, deze cheque aan een apetrotse clown Bruno, één van de vele CliniClowns werkzaam in Belgische ziekenhuizen.

Migo® - De  vriendelijk peer voor onderweg

Migo® is de peer die je altijd en overal kunt eten. Neem hem mee voor onderweg en geniet van zijn lange constante kwaliteit, zijn zoete, verfrissende smaak, zijn stevige bite en ... dat zonder knoeien! Kortom: Migo®, the friendly pear!

 Een half jaar lang blije kindergezichten dankzij Migo® & CliniClowns

In november 2018 vierde Migo® voor de tweede keer de ‘Happy Month’. Onder het motto ‘Let’s smile together’ droeg de aankoop van elke Migo® peer bij aan weer een extra kinderglimlach in ziekenhuizen over heel België. Concreet kleefde gedurende de hele maand november op elke Migo® kleinverpakking een sticker die de consument duidelijk maakte dat voor elke Migo® peer die verkocht werd een gedeelte van de opbrengst aan CliniClowns geschonken werd. “Met deze € 10.000 kunnen we maar liefst een half jaar lang een clownsduo op bezoek sturen naar zieke en gehandicapte kindjes over heel België. Dit is een enorm knap resultaat waar we ontzettend blij mee zijn”, aldus clown Bruno, één van de vele Cliniclowns werkzaam in Belgische ziekenhuizen.

CliniClowns – Ieder kind verdient het om kind te zijn

De CliniClowns sturen professionele clowns naar ziekenhuizen om zieke en gehandicapte kinderen een hart onder de riem te steken. Dit idee ontstond in de jaren 80 in de V.S. en waaide kort nadien over naar Europa. De Cliniclowns helpen de kinderen om zich aan te passen aan de nieuwe omgeving en leiden hun aandacht af van het dagdagelijkse leven in het hospitaal. In België zijn de Cliniclowns sinds 1994 aanwezig in zorginstellingen en ziekenhuizen.

Contactpersoon

Glenn Sebregts

Marketing BelOrta

Tel: +32(0)15/565.272

e-mail: glenn.sebregts@belorta.be

www.belorta.be