International eat a red apple day

01/12

International eat a red apple day

Vandaag is het ‘international eat a red apple day’. De perfecte dag om een rode appel mee te nemen naar het werk of met je kinderen mee te geven naar school. In onze Belgische boomgaarden hangen veel verschillende soorten rode appels. Allemaal even lekker en zeker de moeite waard om vandaag eens te proberen!

Welke appel kies jij? Hieronder vind je een greep uit het grote aanbod:

  • Bio Santana: De Santana bio-appel is een kruising tussen Elstar en Priscilla. Het is een sappige en knapperige appel met een lichtzure smaak en een gestreepte tot donkerrode schil.
  • Braeburn: De Braeburn is een stevige appel met een zuurdere smaak. Met zijn knapperige beet is hij de perfecte appel om vandaag van te genieten!
  • Cox: Deze lekkere appel is klein van stuk en heeft een zoete en sappige smaak. Naarmate hij rijper wordt, verandert zijn geelgroene kleur in een mooie rode blos met strepen.
  • Elstar: De Elstar is ideaal om mee te nemen door zijn handige formaat. Hij heeft een lichtzoete smaak en daarnaast ziet hij er ook nog eens heel mooi uit!
  • Jonagold: Deze appel is de meest gekende appel op de Belgische markt en mag dus zeker niet ontbreken in dit lijstje. Hij staat bekend voor zijn sappige smaak en heeft een mooie rode blos.
  • Jonagored: De naam zegt het al, de Jonagored is de rodere en gestreepte versie van de bekende Jonagold.
  • Kanzi: Deze lekkere en knapperige appel heeft een mooie donkerrode kleur en is de perfecte mix van zoet en zuur. Je kan hem herkennen aan de blauwe Kanzi sticker. Aarzel dus zeker niet om hem nog snel in huis te halen!

Verwerk je liever de appel in een gerechtje? Dan moet je zeker de Boskoop appel proberen! Met zijn mooie donkerrode kleur is ook hij zeker geschikt voor vandaag. Hij heeft een typisch zuurdere smaak, zit vol met vitamine C en is heel lekker in gerechten zoals appelmoes of gestoofde appeltjes.

Veel keuzeplezier en eet smakelijk!