Kanzi® : Ster in De Keuken van Sofie

08/02

Kanzi® : Ster in De Keuken van Sofie

Tip : leg je morgen languit in de zetel wanneer je thuiskomt van het werk, je zou zomaar een heerlijk nieuw gerechtje met een hoofdrol voor de Kanzi®-appel kunnen ontdekken.

 

Zap naar VTM om 18u00 voor de nieuwste aflevering van "Sofie in de Keuken van ...". In deze uitzending kookt Sofie Dumont samen met Eva Daeleman glutenvrije scones met Kanzi®-appel en gerookte paling.

 

Ben je meer van het actieve type en wil je in real time mee koken met Sofie? Dan helpen we je alvast een eindje op weg met het recept :

 

  • Doe bloem, bakpoeder en amandelpoeder in een mengkom
  • Voeg yoghurt en rijstmelk toe
  • Meng tot een homogeen mengsel
  • Haal het deeg uit de mengkom en duw fijn tot een dikte van 3 à 4 cm
  • Gebruik een uitsteekring om rondjes uit het deeg te halen. Schik deze rondjes op een ovenschotel bedekt met bakpapier
  • Bestrijk de rondjes met rijstmelk
  • Bak gedurende 10 minuten op 220 C°
  • Schil de appels en snij ze in schijfjes
  • Meng de appels met honing en cayennepeper
  • Voeg zeezout, olijfolie en citroenrasp toe
  • Laat 10 minuten roosteren op 220 C°
  • Snij de schoongemaakte palingfilet in blokjes
  • Beleg de scones met de paling en appels
  • Werk af door te bestrooien met verse dille

 

Veel smulplezier !