Met deze topgerechten kom je Dagen Zonder Vlees fluitend door

09/03

Met deze topgerechten kom je Dagen Zonder Vlees fluitend door

Deelnemen aan Dagen Zonder Vlees hoeft niet te betekenen dat je de burgers helemaal afzweert. Ook bij een aubergineburger gaat het water je ongetwijfeld in de mond staan. Bovendien zijn deze burgers heel simpel te maken. Zet eerst een ovenschaal, bestrijkt met olijfolie, met aubergines erin gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden. Verwijder daarop de pel van de aubergines en snij het vruchtlvees in kleine blokjes. Meng deze blokjes met brood geweekt in melk en voeg er nog wel eigeel aan toe. Kruid tot slot af en maak van dit auberginemengsel mooie platte hamburgers die je goudbruin bakt in de pan. Serveer knolselderfrietjes als bijgerecht en het feest(maal) is compleet. Geen fan van aubergines? Probeer dan burgers op basis van champignons.

 

Ook groentelasagne is een topalternatief voor lekkerbekken. Vervang het gehakt door vruchtvlees van pompoen voor een snack die niet enkel overheerlijk is maar ook barstenvol vitamientjes zit.

 

Tot slot nog een eervolle vermelding voor de bloemkoolpizza. Bloemkool is een ideale gezonde vervanger voor de witte deeg die meestal dienst doet als basis voor pizza's.Met de topping kan je eindeloos variëren, de basis is in ieder geval heerlijk gezond.

 

 

 

Bron : www.njam.tv