Migo® peer schenkt Cliniclowns 10.000 euro

16/01

Migo® peer schenkt Cliniclowns 10.000 euro

In november en december hebben de Migo® peer en Cliniclowns de handen in elkaar geslagen om in heel België een brede glimlach op kindergezichten te toveren. Voor elke Migo® die over de toonbank ging, werd een deel van de opbrengst geschonken aan Cliniclowns. Deze namiddag schonk Jo Lambrecht, commercieel manager van BelOrta, een cheque van 10.000 euro aan Geert Pardon, artistiek leider van Cliniclowns.

Migo® - De toffe peer die een lach op je gezicht tovert.

De Migo® peer werd in 2015 gelanceerd als hét antwoord op wat menig perenliefhebber wenst. “Deze nieuwe peer morst niet, blijft langer vers en is van nature sappig. Kortom, een zoete, verfrissende peer boordevol vitaminen die perfect is als tussendoortje wanneer je onderweg bent,” geeft Jo Lambrecht aan.

Migo® & Cliniclowns - 400 bezoekjes

Met Migo®’s motto ‘let’s smile anywhere!’ lag een samenwerking met Cliniclowns voor de hand. Gedurende twee maanden kleefde op elke kleinverpakking een sticker die de consument duidelijk maakte dat een aankoop van Migo® peren helpt om patiëntjes over het hele land van een brede smile te voorzien. “Het verzamelde bedrag van 10.000 euro komt overeen met een totaal van 400 bezoekjes aan zieke en gehandicapte kinderen. Dit is een heel mooi resultaat waar we ontzettend blij mee zijn,” verduidelijkt Geert Pardon van Cliniclowns.

Cliniclowns – Ieder kind verdient het om kind te zijn

De Cliniclowns sturen professionele clowns naar ziekenhuizen om zieke en gehandicapte kinderen een hart onder de riem te steken. Dit idee ontstond in de jaren 80 in de V.S. en waaide kort nadien over naar Europa. De Cliniclowns helpen de kinderen om zich aan te passen aan de nieuwe omgeving en leiden hun aandacht af van het dagdagelijkse leven in het hospitaal. In België zijn de Cliniclowns sinds 1994 aanwezig in zorginstellingen en ziekenhuizen.