Ontdek de verbazend plezante wereld van BelOrta tijdens Open Bedrijvendag

05/10

Ontdek de verbazend plezante wereld van BelOrta tijdens Open Bedrijvendag

Op zondag 6 oktober heten we je van harte welkom voor een unieke kijk achter de schermen bij BelOrta. Ontdek met eigen ogen hoe we met z’n allen zorgen voor de allerlekkerste en kraakverse groenten en fruit, 6 dagen op 7 en dat jaarrond.

Dankzij onze ruim 1.000 (!) BelOrta-producenten kunnen we het hele jaar door jouw bord opsmukken met meer dan 120 soorten groenten, een assortiment van meer dan 30 fruitsoorten een een uitgebreide selectie kruiden. Stuk voor stuk verrukkelijke vitaminebommetjes, geteeld met passie en expertise.

In het kader van Open Bedrijvendag doen we het hele traject van grond tot mond uit de doeken. Bij ons maak je kennis met het hele veilingproces : van aanvoer over logistiek proces tot verpakking,... We vertellen je het allemaal in geuren en kleuren. Als kers op de taart kan je kennismaken met het ingenieuze verkoopsysteem via de veilingklokken, uniek in zijn soort.

 

„Groente- en fruitveiling BelOrta is dé plek bij uitstek om uit de eerste hand te ervaren hoe de enorme ervaring, toewijding en kennis van onze telers leidt tot kwalitatieve, eerlijke, duurzame en gezonde producten“, aldus Luc Peeters, Verantwoordelijke voor Externe Relaties bij BelOrta. Bij ons passeert het beste wat de natuur te bieden heeft, over alle seizoenen heen. „De grote verscheidenheid aan producten gekoppeld aan een solide en efficiënte organisatie zorgt voor een jaarlijkse omzet van meer dan 400 miljoen euro, met vermarkting op zowel de binnenlandse als buitenlandse markt.“

 

Op 6 oktober laten we de echte experts aan het woord. Onder het thema ‚Producent ontmoet consument‘ onthalen onze producenten de bezoekers met open armen. Altijd al benieuwd geweest naar het deskundige teeltsysteem achter al dat lekkers van bij ons? Onze telers voorzien je met plezier van de nodige uitleg. Ondertussen trek gekregen in deze lekkernijen van bij ons? Ook daar hebben onze telers aan gedacht. Tijdens Open Bedrijvendag kan je smullen van een breed aanbod aan gezonde en overheerlijke hapjes, allen uiteraard met een hoofdrol voor onze producenten.

 

Is jouw honger naar meer daarmee nog niet gestild? Geen nood. We verrassen onze gasten verder nog met een surprise act (speciale voor de jongsten onder ons), een leuke bezoekerswedstrijd en nog veel meer. Voor ieder wat wils dus.

 

De rondleiding doorheen BelOrta neemt ongeveer 2 uur in beslag. Iedereen welkom van 10 uur tot 17 uur op Mechelsesteenweg 120 (Sint-Katelijne-Waver)  voor een verbazend plezante zondag.