Snackburgers met fruit en groente 'Idee van 't jaar'

12/12

Snackburgers met fruit en groente 'Idee van 't jaar'

Studenten van Hogeschool Gent hebben met hun project ViaViande de trofee Idee van ’t jaar 2017, een initiatief van het vakblad Fruit, in de wacht gesleept. De drie studenten creëerden een burger waarin ook groenten en fruit verwerkt zijn. “Met ons product willen wij in de eerste plaats mensen de smaak van fruit en groenten leren kennen door een deel van het vlees door fruit te vervangen”, zo klinkt het. De winnaars gingen met een prijs ter waarde van 1.000 euro naar huis. 

Op de jaarvergadering voor de fruitteelt, georganiseerd door het vakblad Fruit, kozen 150 aanwezige fruittelers uit zeven genomineerde projecten hun drie favoriete, innovatieve ideeën. De zeven finalisten vonden onder meer een geautomatiseerde paloxenkar uit, een budgetvriendelijke hoogtewerker, een appelijswijn en een gamma fruitdistillaten. Uiteindelijk ging ViaViande met de hoofdprijs aan de haal. ViaViande toverde een snackburger uit de hoed die ook groenten en fruit bevat.

“Onze naam verwijst naar het leren kennen van smaken via vlees”, aldus HoGent-studenten Inn De Reu, Ruben Polfliet en Bart Billens. “Maar we willen ook de consumptie van fruit en groenten laten toenemen." De studenten ontvingen een prijs ter waarde van 1.000 euro. Ideeënwedstrijd ‘Idee van ’t jaar’ wil alle goede ideeën verzamelen die de fruitsector rijk is en innovatie, creativiteit en ondernemingszin binnen de fruitsector in de schijnwerper plaatsen. 

 

Bron: http://www.vilt.be/snackburgers-met-fruit-en-groente-idee-van-t-jaar