Wij doen mee aan 1.000 Km voor Kom op Tegen Kanker

08/05

Wij doen mee aan 1.000 Km voor Kom op Tegen Kanker

Ook dit jaar kan je onze BelOrta-renners weer zien voorbijflitsen tijdens de "1.000km van Kom op Tegen Kanker", een actie van de Vlaamse Kanker Liga die traditioneel plaatsvindt gedurende het Hemelvaartweekend.

Net als de voorbije jaren engageert ons team van enthousiaste en sportieve BelOrta-medewerkers zich weer om maar liefst 1.000 km te fietsen doorheen gang Vlaanderen. Wij wensen onze collega's alvast heel veel succes!

Wil je ze graag een steuntje in de rug geven? Kom dan zeker een keertje supporteren in gaststad Mechelen. Hieronder vind je alle details ivm vertrek en aankomst van onze deelnemers op een rijtje:

 

  • Dag1

Ludo Van Kelst bijt de spits af en vertrekt op donderdag 10 mei om 8u00 op de Grote Markt in Mechelen.
Hij rijdt mee met het lichtblauwe peloton. Zij rijden via Rumst, Aartstelaar, Antwerpen ….. naar Brasschaat waar de eerste bevoorrading voorzien is rond 10u10. Daarna verder met een grote bocht over Malle, Zandhoven, Borsbeek ….. tot in Boechout. Aankomst in Boechout is voorzien om 12u50.
Johan Van den Dries vertrekt in Boechout om 14u20. Hij rijdt richting Vlaams-Brabant, passeert Scherpenheuvel en heeft een tussenstop in Bekkevoort omstreeks 16u40. Dan verder via Leuven en Kampenhout richting Mechelen. We verwelkomen Johan in Mechelen om 19u00.

  • Dag2

Sander Van Es mag dag 2 aansnijden. Hij vertrekt om 8u00 ook in het lichtblauwe peloton. Hij rijdt via OLV Waver (kruispunt Berlaarbaan-Lombaardstraat 8u15), Heist o/d Berg, Herentals …. tot in Tielen. Daar is de bevoorrading voorzien om 10u15. Dan verder richting de Provincie Limburg waar hij via Hechtel-Eksel, Leopoldsburg bereikt tegen 12u50. Sander mag dan de benen laten rusten en de fakkel doorgeven aan Filip.
Filip Hellemans vertrekt in Leopoldburg om 14u20. Hij doorkruist een stuk Limburg, langs Heusden-Zolder en Alken naar Herk-de-Stad voor de bevoorrading om 16u36. Dan terug richting Vlaams Brabant en over Diest, Aarschot, Keerbergen terug naar Mechelen. We verwachten Filip in Mechelen om 19u00.

  • Dag3

Rudy Verbruggen vertrekt op zaterdag 12 mei voor een hele dag. 250 km chapeau ! Hij vertrekt om 8u20 met het paarse Peloton. Hij rijdt via Willebroek en Puurs naar Oost-Vlaanderen, tot in Lochristi, voor een eerste tussenstop om 10u20. Van daaruit over Melle en De Zwalm naar Zottegem, waar om 12u40 de benen even onder tafel mogen voor ne goeie pasta. Na die innerlijke versterking om 13u50 rijdt Rudy samen met z’n 1000km kompanen richting Geraardsbergen om dan via Sint-Pieters-Leeuw aan te komen op de Heizel voor een tweede tussenstop. Daarna langs de VRT en de NATO over Kampenhout terug naar Mechelen, waar we hem verwachten rond 18u00.

  • Dag4

Lotte Besard, zet de laatste dag, zondag 13 mei, in, samen met het paarse peloton om 8u20. Via Kapelle-op-den-Bos rijdt ze over Dendermonde naar Sint-Lievens-houtem waar er een tussenstop is. Dan verder via de Zwalm naar Oudenaarde en Waregem, met als eindpunt Harelbeke omstreeks 12u45.
Ludwig Hofmans neemt de laatste loodjes voor zijn rekening. Hij vertrekt om 13u55 met de rode garde. Hij doet de rit van Lotte nog eens over in tegenovergestelde richting, met eveneens een tussenstop in Sint-Lievens-houtem om 15u52. Tegen 18u15 verwachten we Ludwig terug in Mechelen.

In Mechelen worden de pelotons elke avond warm en muzikaal onthaald op de Grote Markt. Op zondag 13 mei is er bovendien een spetterend slotfeest vanaf 17u00. Lees er alles over op http://www.1000km.be/aankomst-en-slotfeest-mechelen .

Wie de pelotons onderweg wil tegenkomen kan meer info vinden op http://www.1000km.be/parcours-2018

 

Sportieve groeten en hopelijk tot op de 1000km!

 

Team BelOrta