Zo maak je van Tournée Minérale een topmaand

07/02

Zo maak je van Tournée Minérale een topmaand

Meer dan 100.000 Belgen nemen dit jaar deel aan Tournée Minérale en kiezen ervoor om de hele maand februari alle alcohol af te zweren. Een maand zonder alcohol biedt dan ook heel wat voordelen. Zo verbetert je nachtrust, krijg je een energieker gevoel, blijft je gewicht beter onder controle,... De voordelen beperken zich echter niet enkel tot de gezondheid, ook voor je portefeuille is een maandje zonder alcohol een welgekomen afwisseling.

 

Een maandje zonder alcohol hoeft natuurlijk geen maandje met minder smaakplezier te zijn, zeker niet met deze tips :

 

Op zoek naar een alcoholvrij aperitiefje met pit? Voeg dan zelf een smaakje toe. De mogelijkheden zijn eindeloos : appelschijfjes, komkommersliertjes, verse kruiden,... Op deze manier zorg je niet enkel voor smaakvol en lekker gezond water, je drankje krijgt ook een frisse kleur.

 

Als digestief kan je gaan voor een heerlijk warm theetje met munt, citroenschijfjes,... Zo vermijd je niet enkel de negatieve effecten van alcohol (die voor een verstoorde slaap kan zorgen), je krijgt bovendien ook nog een extra dosis vitamientjes mee. Twee vliegen in één klap dus!

 

Geniet je in de loop van de dag wel 's graag van een fris pintje of glaasje wijn? Wissel dan een keertje af met een glas vers, ongezoet fruitsap. De suiker, afkomstig van de vrucht zelf, zorgt voor een verrukkelijke verfrissing en je moet je bovendien helemaal geen zorgen maken over zondigen tegen de gezondheid. Ideaal!

Zij die graag nog een stapje verder gaan kunnen zich wagen aan een zelfgemaakte groentesmoothie (die kan je maken in een blender met bijvoorbeeld spinazie en komkommer, al zijn er nog veel meer mogelijkheden). Pret verzekerd bij het maken van je eigen creatie, en nog meer smulpret achteraf.

 

Bron : NICE (Voedingsinformatiecentrum)