Zomers smullen zonder zorgen

17/07

Zomers smullen zonder zorgen

Vakantie is voor de meesten onder ons traditioneel verwentijd. We drinken een cocktail (of 2) meer op een gezellig zomers terrasje, nodigen vrienden en/of familie voor een lekker dinertje,... Dit extra smullen gaat jammer genoeg vaak gepaard met extra vakantiekilo's. Gelukkig bestaan er genoeg heerlijke alternatieven om te genieten zonder zorgen. Ontdek ze hieronder.

 

Beginnen doen we met wat stilaan als een klassieker in de 'healthy fast food' categorie beschouwd mag worden, de pizza met bloemkoolkorst. De bloemkoolbodem kan je eenvoudig maken door de roosjes van één volledige bloemkool te mixen in de keukenmachine tot je een sneeuwachtig eindproduct krijgt. Daarop droog je de bloemkool en kneed je ze tot een mooie cirkel. Dan rest je enkel nog bakken in de oven voor een 10-tal minuutjes en klaar is Kees.

 

Heerlijke optie nr. 2 is de aubergine- en courgettelasagne. Deze lekkernij dankt zijn naam aan de vervanging van de pasta in het gerecht door slierten courgettes en aubergines. Snij de courgettes en aubergines langs de lange zijde in smalle stukjes, kruid eventueel af en laat ze 2 à 3 minuten (per zijde) opwarmen in de oven voor het lekkerste resultaat.

 

Op zoek naar een alternatief aperitiefje? Dan zijn radijschips ongetwijfeld jouw ding. Snij de radijsjes in zeer dunne schijfjes, kruid af met peper en zout en warm een 25-tal minuutjes op in de oven.