Ingrediënten

  • 130 g bloem
  • 65 g volkorenbloem
  • 3 tl bakpoeder
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 90 g havermout
  • 90 g bruine suiker
  • 2 grote eieren
  • 240 ml yoghurt
  • 120 ml druivenpitolie
  • 1 Conference peer, geschild en in blokjes
  • 2 Jonagold appels, geraspt

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor bij 180° C.
  2. Bereid je muffinvormen voor door er papieren bakvormpjes in te zetten of door ze in te spuiten met bakspray.
  3. Zeef beide bloemsoorten, kaneelpoeder en bakpoeder in een ruime kom en voeg de havermout en bruine suiker toe.
  4. Meng alle ingrediënten goed dooreen.
  5. Doe in een andere kom de yoghurt, eieren en olie en klop met de klopper tot een homogeen mengsel.
  6. Voeg het eiermengsel bij het bloemmengsel en roer tot alles net gemengd is.
  7. Spatel er nu de perenblokjes en de appelrasp onder tot alles net gemengd is.
  8. Gebruik twee eetlepels om een portie mengeling in je ingevette muffinvormen te scheppen.
  9. Bak de muffins gedurende 14 min of tot ze goudbruin kleuren en een breinaald er schoon terug uitkomt.