Appelroosjes van bladerdeeg

Ingrediƫnten

  • 1 Jonagold appel
  • Bladerdeeg (1 koelvers vel van ongeveer 20 op 25 cm)
  • Poedersuiker
  • Kaneel

Bereiding 6 personen 45 min dessert

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en versnijd de kwarten in zeer dunne plakken.
  • Breng een pan met water aan de kook en kook er de appelplakken in voor ongeveer 5 minuten, tot ze zacht zijn.
  • Giet af, spoel de appelen af onder koud water en laat ze uitlekken.
  • Dep droog met keukenpapier. Snijd het bladerdeeg in repen van +- 3 op 25 cm.
  • Beleg ze met de appelen, bestrooi met kaneel en rol op tot roosjes.
  • Plaats op een bakplaat met bakpapier en bak gedurende 25 tot 30 minuten in de oven.
  • Werk af met poedersuiker.