Ingrediënten

Voor de asperges

  • 5 asperges per persoon
  • parmezaanse kaas
  • parmaham 1 snede per persoon
  • peper en zout
  • boter en olie

Voor de salsa

  • 1/2 sjalot (fijngesnipperd)
  • 5 g bieslook (fijngesneden)
  • groen pepertje (fijngesnipperd, zonder zaadjes)
  • 70 g olijfolie extra vierge
  • 1 el witte wijnazijn
  • 10 takjes tijm (blaadjes van de takjes geritst)
  • 1 teentje look
  • 15 g verse bladpeterselie
  • 2 g gedroogde oregano

Bereiding

  1. Schil de asperges en snij ze schuin in schijfjes.
  2. Zet de wok op het vuur met een scheutje olie. Wanneer de olie heet is, mogen de asperges in de wok. Laat ze mooi kleuren aan iedere kant. Bak ze beetgaar.
  3. Kruid met peper en zout en laat een blokje boter over de asperges smelten. Meng de asperges goed door elkaar, zodat elk stukje een beetje boter en kruiding krijgt.
  4. Maak ondertussen de salsa. Doe de olie, de look, tijm, peterselie, azijn en de oregano in de vijzel. Maak hier een “homogene” massa van door middel van draaibewegingen. (Je kan ook een blender gebruiken maar zet deze dan op de laagste stand.)
  5. Roer op het einde de fijngesnipperde sjalot, peper en bieslook eronder. Kruid af met zout.
  6. Schik de asperges op het bord en leg er roosjes Parmaham tussen. Besprenkel met de salsa en werk af met parmezaanschaafsel.