Aubergine-brownies

Ingrediƫnten

  • Aubergine: 300 g
  • Fondantchocolade (70% cacao, in stukjes): 200 g
  • Eieren: 3
  • Bloem: 150 g
  • Bakpoeder: 2 kl
  • Zout: 1 kl
  • Boter: 150 g
  • Kristalsuiker: 200 g
  • Baksoda: 1 kl
  • Hazelnoten (fijngehakt): 100 g

 

Bereiding personen

Als eerste mag je de oven voorverwarmen op 180°C.

Vervolgens gaan we de aubergines fijnsnijden, om deze daarna in een zeefje te leggen. Hang het zeefje boven een kom, om vervolgens de aubergines te bestrooien met zout en deze te laten uitlekken.

 En nu is het tijd voor chocolade! Daarom gaan we de chocolade met de boter doen smelten in de microgolfoven. Meng dit alles goed en laat het vervolgens even afkoelen.

 Nu mag je de eieren en de suiker erbij nemen en je mag deze mengen tot ze mooi luchtig zijn en verdubbeld zijn in volume (om het gewenste resultaat te bereiken zou je voor 8 minuten moeten roeren).

 Dan voeg je het chocolademengsel toe aan het eimengsel en meng je de fijngesneden aubergine en de fijngehakte noten eronder.

 We zijn er bijna! Meng nu de bloem met het bicarbonaat en het bakpoeder en zeef dit alles boven het chocoladebeslag. Meng alles één laatste keer samen totdat je een mooi beslag krijgt.