Bloemkool Gazpacho

Ingrediƫnten

  •  1 bloemkool
  • Bieslook of tuinkers
  • 10cl slagroom
  • 500 ml melk
  • Muskaatnoot
  • Zout en peper

 

Bereiding 4 personen

 

  • Snijd de bloemkool in kleine stukken. 
  • Dompel deze vervolgens enkele minuten in kokend water en laat ze doorsijpelen. 
  • Breng de melk aan de kook.
  • Voeg er de bloemkool aan toe. 
  • Goed doorroeren en bijkruiden naar smaak met peper, zout en een snuifje muskaatnoot.
  • Breng dit tiental minuten aan de kook op een zacht vuurtje. 
  • Alles goed fijn mixen en voeg er de slagroom aan toe.
  • De soep minstens 1 uurtje laten afkoelen in de ijskast. 

 

Smakelijk!

 

Tip: Ijskoud opdienen en garneren met een lekker vers blaadje bieslook of een beetje tuinkers.