Bretoense pannenkoek met venkel

Ingrediƫnten

  • 1 venkel
  • 300 g (boekweit)bloem
  • 5 eieren
  • 70 cl water
  • 30 g boter
  • Snufje zout
  • 200 g geitenkaas (buche)
  • 100 g gerookte spekreepjes

Bereiding 4 personen lunch

Doe de bloem in en mengkom en maak een kuiltje in het midden. Doe er het ei in en een snuf zout. Meng rustig en voeg ook geleidelijk aan het water toe. Als alles mooi gemengd is klop dan nog eens 5 minuten tot een egaal beslag.

Bak de pannenkoeken eéé voor één in een antikleefpan met wat boter. 

Maak nu de vulling. Snijd de venkel in parten en dan in stukken van ongeveer 1 cm dik. Doe wat olijfolie in een grillpan en bak er de venkelplakken gaar, ongeveer 3 minuten aan elke kant. Bak ook het spek gaar en snijd de geitenkaas in plakken van ongeveer 0,5 cm.

Beleg de pannenkoeken telkens in het midden met 4 plakjes geitenkaas, strooi er wat spek over en leg er ten slotte ook een plak venkel op. Kruid met peper en zout en zet nog een 3 à 5-tal minuten onder de grill.

Serveer met een fris slaatje.