Bruchetta's met burrata en appelchutney

Ingrediƫnten

  • 2 Jonagold appels
  • 1 sjalot
  • 1 dl appelazijn
  • 40 g suiker
  • 1 eetlepel gedroogde veenbessen
  • 1/2de theelepel kaneel
  • snuf zout
  • snufje chilipeper
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1 bol burrata van ongeveer 250 g
  • stokbrood

Bereiding 4 personen 25 min. Lunch

Schil de appels en hak ze in fijne stukjes. Doe hetzelfde met de sjalot.

Doe de appelazijn samen met de suiker in een kookpot en breng aan de kook op een matig vuur. Roer even zodat de suiker zeker helemaal is opgelost. Voeg nu de sjalot toe, samen met de appels, de veenbessen, kaneel, zout en chilipeper.

Breng zachtjes aan de kook en voeg de pijnboompitten toe. Laat het geheel zo’n 10 minuten pruttelen op een zacht vuur tot het meeste vocht verdwenen is. Laat afkoelen.

Snijd het stokbrood in sneden. Beleg elke snede met wat burrata en dresseer er een royale schep van de appelchutney bovenop.

De zoetzure smaak van de chutney past perfect bij de zachtzoute smaak van de burrata. Vind je geen burrata? Vervang deze dan door mozzarella of en een zachte geitenkaas.