Carpaccio tomates-crevettes

Ingrediƫnten

  • 4 vleestomaten
  • 5 eetlepels witte wijnazijn
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel honing
  • Zwarte peper en zeezout
  • 1/2decourgette
  • 1 rode ui
  • 250 g garnalen
  • 2 theelepels mayonaise
  • 1 theelepel ketchup
  • Mespunt cayennepeper
  • 4-tal takken dille, fijngehakt

Bereiding 4 personen 30 min

Meng de wijnazijn met de olijfolie en de honing, kruid met flink wat zwarte peper en een snufje zeezout.

Was de courgette en snijd in kleine blokjes (brunoise). Doe hetzelfde met de rode ui. Meng de courgette met de rode ui. 

Was de tomaten, dep droog en snijd in zo dun mogelijke plakjes. Dit kan het best met een mandoline of een gekarteld mes.

Dresseer de plakjes tomaat over 4 borden of over een grote schaal. Leg er het mengsel van rode ui en courgette bovenop en overgiet met de dressing. 

Meng de garnalen met de mayonaise en de ketchup. Breng op smaak met de cayennepeper. 

Dresseer de garnaalsalade over de tomaat en courgette, kruid met zwarte peper en zout en werk af met hier en daar een takje dille. Serveer onmiddellijk.