Croque-monsieur van witloof

Ingrediƫnten

  • 16 sneden donkerbruin brood (2 croques per persoon)
  • 4 stronken witloof
  • 8 plakjes Passendale kaas
  • 6 sjalotten
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 230 ml groentebouillon
  • 3 eetlepels donkerbruine suiker
  • tuinkers/waterkers
  • olijfolie
  • peper & zout

Bereiding 4 personen 25 min. Lunch

Benodigdheden:

  • Oven

 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak eerst de gekarameliseerde balsamico sjalotjes.

Pel en snipper de sjalotjes, frituur ze in een kleine pot in olijfolie. Wanneer de snippers goudbruin zien, voeg je 2 eetlepels balsamicoazijn en 3 eetlepels donkerbruine suiker toe. Ze mogen lekker zoet smaken. Voeg 240 ml groentebouillon toe tot de groentjes onder staan. Laat dit inkoken tot het geheel dik wordt. Hoe langer ze koken, hoe dikker de saus en hoe zoeter de sjalotjes. Wanneer je te veel bouillon gebruikt hebt, kan je de uitjes op het einde zeven en de gewenste hoeveelheid saus behouden.

Snij het witloof in de helft en dan in fijne reepjes. Neem een snede donkerbruin brood en beleg met een plakje Passendale kaas, gekarameliseerde sjalotjes en witloof. Kruid af met peper en zout. Leg de tweede snede er bovenop. Bak in de oven op 180 graden voor 15-20 minuten. Werk af met waterkers.