Ingrediënten

  • 2 verschillende kleuren bloemkool (oranje, paars)
  • 1 ajuin
  • 1 teentje look
  • 1 groene paprika
  • 3 lente-uitjes
  • 100gr kerstomaatjes
  • 400ml kokosmelk
  • 75gr rode curry
  • 300gr wilde rijst
  • verse koriander
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°.
  2. Maak de bloemkool schoon en snij in kleine roosjes.
  3. Leg de roosjes in een ovenschaal, overgiet met olijfolie en kruid met peper en zout.
  4. Zet de bloemkool+/-15 min in de oven, ze moeten beetgaar zijn.
  5. Snipper de ajuin en het teentje look fijn en stoof aan in een beetje olijfolie.
  6. Voeg de kruiden (korianderpoeder, gember en komijn) toe samen met de rode curry. Stoof alles al roerend nog een minuutje aan. Giet er dan de kokosmelk bij en laat zachtjes pruttelen zodat de smaken goed kunnen vrij komen.
  7. Was de paprika, schil eventueel met een dunschiller, verwijder de zaadlijsten en snij in kleine blokjes.
  8. Reinig ook de lente-uitjes en snij in ringetjes. Voeg de paprika en de lente-uitjes toe aan de curry en laat even meekoken tot de groentjes beetgaar zijn.
  9. Dan voeg je de de kerstomaatjes toe die je hebt gehalveerd. Ze moeten niet meer meekoken alleen even opwarmen.
  10. Kook ondertussen de rijst gaar volgens de verpakking.
  11. Wanneer de bloemkool gaar is haal je ze uit de oven, voeg ze toe aan de curry, kruid af met peper en zout en serveer onmiddellijk met de gekookte rijst.
  12. Werk je gerecht af met wat verse koriander takjes.