Friselinepizza

Ingrediƫnten

  • 3 stronken friseline
  • pizzadeeg
  • 6 saustomaten
  • 8 kerstomaten
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 bouquet garni
  • 100 gr champignons
  • 80 gr geraspte Gruyère
  • 3 schijfjes ham

Bereiding 4 personen 40 min Hoofdgerecht

Ontpit de tomaten.

Verwijder de zaadjes en de schil van de tomaten.

Giet de olijfolie in een pan.

Bak de versnipperde ui en knoflook.

Voeg de tomaten in blokjes toe.

Voeg daarna ook het bouquet garni toe.

Kook op een laag vuur gedurende 15 minuten en laat afkoelen.

Snij de friseline

Hou een paar blaadjes apart ter garnering

Verdeel de tomatensaus over het deeg.

Verspreid de garnering over het deeg.

Bedekt het geheel met geraspte kaas.

Vorm een gezichtje met de kerstomaatjes.

Bak in de oven geudrende 25 minuten op 180 C°

Versier met de blaadjes friseline.