Ingrediënten

  • 600gr broccolini
  • 1 rode jalapeño
  • 450gr kerstomaatjes
  • 1 aubergine
  • 1 zoete puntpaprika
  • 1 courgette
  • 4 filets van witte vis (kabeljauw, zeebaars, pangasius,…)
  • 1 limoen
  • olijfolie
  • peper en zout
  • pili pili kruiden
  • verse oregano

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°.
  2. Was de broccolini, tomaatjes, aubergine, courgette en puntpaprika en leg ze apart in een ovenschotel.
  3. Besprenkel de groenten met olijfolie en kruid af met peper en zout. Indien je van een beetje pikant houdt kun je bij de broccolini nog een fijn gesnipperd jalapeñopepertje toevoegen of wat pili pili kruiden.
  4. Aan de tomaatjes voeg je nog enkele takjes oregano toe.
  5. Zet de broccolini is de oven om 20 à 25 min te garen.
  6. Spoel ondertussen de vis onder stromend water en dep droog.
  7. Snij 4 stukje aluminiumfolie af en maak er een ‘kommetje’ van. Doe wat olijfolie, peper en zout op de aluminiumfolie en leg er de vis op. Sprenkel er nog een beetje olijfolie over en kruid de vis af met peper en zout.
  8. Snij de limoen in 2. Pers een halve limoen uit en verdeel het sap over de papillotten.
  9. Zet 10 min na de broccolini de vis in de oven en nog 5 min later de tomaatjes.
  10. Leg de vis op het bord en overgiet met de ‘saus’ van de papillot. Serveer met de gegrilde broccolini en de rest van de gegrilde groentjes.