Gegrilde witte asperges, Gandaham, krieltjes

Ingrediƫnten

  • 12 witte asperges
  • 8 sneetjes Gandaham
  • 500 g (kriel)aardappeltjes
  • Een klontje boter
  • Olijfolie
  • 1 el mosterd
  • 1/2 el Xeresazijn
  • 3 kl druivenpitolie
  • 1 kl gele kerriepasta
  • Een scheutje lauw water
  • Een handje rucola
  • Een handje waterkers
  • 2 el zwarte sesamzaadjes
  • 4 radijsjes, in flinterdunne plakjes

Bereiding 4 personen 30 min Hoofdgerecht

Schil de asperges en verwijder de houtachtige uiteinden.

Breng een ruime pan water met zout aan de kook en kook de asperges 5 min.

Bestrijk de asperges net voor het serveren met olijfolie en grill ze kort goudbruin in een grillpan.

Kook de (kriel)aardappeltjes (ongeschild) ca. 15 min. in water met zout. Bak ze net voor het serveren nog even snel in boter. Kruid met peper en zout.

Voor de kerrievinaigrette:

Klop de mosterd los met de azijn. Monteer met de druivenpitolie en voeg de kerriepasta en peper en zout toe. Klop er tot slot nog een scheutje lauw water onder tot een lopende vinaigrette.

Dresseer de gegrilde asperges en de warme aardappeltjes op warme borden.

Schik er de Gandaham op. Werk af met een handje rucola en waterkers, plakjes radijs, zwarte sesamzaadjes en druppel er tot slot wat kerrievinaigrette over.