Gehaktbroodje met Conference peer

Ingrediƫnten

  • 800 g gemengd gehakt
  • 2 Conference peren, geschild en in kleine stukjes gesneden
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels fijngehakte salie
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 ei
  • 100 g broodkruim
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • fleur de sel
  • peper uit de molen
  • klontje boter

Bereiding 4 personen 45 min. Hoofdgerecht

Verwarm de oven voor op 180°

Doe het gehakt in een mengkom en meng er de Conference peer, knoflook, salie, mosterd, eieren, broodkruim en paprikapoeder door. Kruid naar smaak met peper en zout. Vorm tot een stevig ovaal gehaktbrood.  

Kleur het gehaktbrood even aan in een gietijzeren ovenvaste pot in wat boter. Zet de pot met deksel in de oven en bak het gehaktbrood in ongeveer 40 minuten verder gaar Draai tussendoor eens om.

Als het gehaktbrood klaar is, snij het in plakken en serveer. Lekker met puree en wintergroenten of appelmoes.