Gemakkelijk perentaartje

Ingrediƫnten

  • 135 g patisseriebloem
  • 100 g boter op kameratuur
  • 2 eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 eetlepel basterdsuiker
  • 100 g fijne kristalsuiker
  • 2 middelgrote Conferenceperen

Bereiding 6 personen 40 dessert

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Meng de witte kristalsuiker met de boter tot een romig geheel.
  • Schep de bloem er geleidelijk aan bij, onder voortdurend roeren.
  • Aan het droge beslag voeg je de twee eieren toe.
  • Mix op hoge stand tot een glad beslag.
  • Snijd de Conferenceperen in fijne reepjes.
  • Giet het beslag uit in een ingevette en bebloemde springvorm (+- 20 cm in doorsnede).
  • Druk vervolgens de stukjes peer in het beslag.
  • Plaats in het midden van de voorverwarmde oven en laat ongeveer 30 minuten goudbruin bakken, tot je een mooie korst ziet.
  • Haal uit de oven, strooi er de vanillesuiker en basterdsuiker overheen en plaats onder de grilstand tot de suiker gekarameliseerd is.
  • Serveer lauw of koud met poedersuiker en/of een toefje slagroom of ijs.