Getoast briochebrood met halve peer

Ingrediƫnten

  • 2 sappige Conference peren 
  • 1 half briochebrood
  • 85 gram ongezouten boter, op kamertemperatuur
  • 3 eetlepels bloemsuiker
  • 3/4detheelepel kaneel
  • 1/2detheelepel zout
  • bakboter
  • agavesiroop
  • handvol pistachenoten

 

Bereiding 2 personen 15 min Dessert

Benodigdheden:

  • Broodrooster

 

Schil de Conference peren, verwijder het achterste gedeelte en de steel en snijd ze in de helft. Hak de pistachenoten fijn. Neem een klein pannetje en doe 1 eetlepel bakboter in het pannetje. Bak de peren goudbruin van zodra de boter suddert, samen met de helft van de gehakte pistachenoten. Giet over elk stukje Conference peer 1 theelepel agavesiroop. 

 

Maak de kaneelboter door 85 gram ongezouten boter, 3 eetlepels bloemsuiker, 3/4detheelepel kaneel en 1/2detheelepel zout te mengen. Snijd 4 dikke plakken van het briochebrood en toast ze in de broodrooster. 

 

Smeer op elke toast een flinke laag kaneelboter. Leg op elke toast 1 halve Conference peer. Verdeel het sap uit het pannetje mee over de peren, samen met de gebakken pistachenoten. 

 

Werk af met de andere helft ongebakken pistachenoten.

 

Heerlijke als zoete lunch of dessert!