Groententorentje

Ingrediƫnten

  • 1 BelOrta aubergine
  • 2 BelOrta vleestomaten
  • 1 bussel peterselie
  • 1 teentje look
  • 50gr geroosterde pijnboompitten
  • 50gr geraspte parmezaan
  • 2 bolletjes mozzarella
  • 400gr pasta olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding personen

Maak eerst de peterseliepesto. Voeg de peterselie, de look, de geroosterde pijnboompitten
en de geraspte parmezaan samen met een beetje olijfolie en mix goed. Giet er dan beetje bij
beetje meer olijfolie toe tot je de pesto smeuïg genoeg vindt en kruid af met peper en zout.
Snij de vleestomaten, aubergine en mozzarella in dunne schijfjes. Doe de aubergineschijfjes
in een kom en meng er 4 eetlepels olijfolie, peper en zout onder. Gril de schijfjes in een pan
tot ze bijna gaar zijn.


Maak een torentje met de groentenschijfjes. Begin met de aubergine, vervolgens de
vleestomaat en dan mozzarella. Lepel er een theelepel peterseliepesto over. Herhaal dit
nogmaals. De groententorentjes gaan dan 15 min in de oven.
Kook de pasta beetgaar, giet af en meng de rest van de peterseliepesto onder de pasta.
Haal de groententorentjes uit de oven en plaats er twee op elk bord. Leg daarnaast een
beetje pasta met peterseliepesto en werk het bord af met enkele blaadjes verse peterselie.