Herfstsalade met krulandijvie, spekjes en geitenkaas

Ingrediƫnten

  • 1 krop krulandijvie
  • 400gr spekblokjes 
  • 200gr geitenkaas
  • 4 eetlepels olijfolie
  • peper en een beetje zout
  • 8 sneetjes bruin brood
  • boter
  • olijfolie
  • peper en zout
  • verse dragon

Voor de dressing:

  • 2 eetlepels gladde mosterd
  • 2 eetlepels vloeibare honing
  • 1 rode ajuin

Bereiding personen

Snij de buitenste bladeren (deze zijn heel taai) van de krulandijvie en spoel het binnenste van de krop onder water, zwier droog en snij grof. Bak de spekblokjes krokant in een pan zonder vetstof. Snij de bruine boterhammen in kleine vierkantjes en bak ze goed aan in boter. Kruid ze af met peper en zout. Snij de rode ajuin in fijne ringen. Meng alle ingrediënten voor de dressing samen en proef of de smaken goed in balans zijn. Voeg naar smaak nog wat mosterd, honing of kruiden toe. Meng voor de salade de krulandijvie met de spekjes, de rode ui en de gebakken champignons. Werk in je bord de salade af met broodkorstjes, verkruimelde geitenkaas en fijngesnipperde dragon. Serveer de honing-mosterddressing er apart bij.