IJsbergsla met pita en kruidige gehaktballetjes

Ingrediƫnten

  • 1 BelOrta ijsbergsla
  • 100gr BelOrta kerstomaatjes
  • 2 lente-uitjes
  • 8 pita broodjes
  • 400gr kippengehakt
  • 2 sjalotten
  • 1 ei paneermeel
  • 2 handen vol verse kruiden (bv: peterselie, oregano, verse munt, verse basilicum, verse
  • koriander, verse dragon)
  • 1 teentje look
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 125gr volle yoghurt bakboter
  • Peper en zout

Bereiding personen

Snij de sjalotten fijn en meng deze met het kippengehakt, het ei, het paneermeel, de
cayennepeper, de peper en het zout. Doe er ook nog een 1 handvol fijngesneden verse
kruiden bij. Maak gehaktballetjes, best niet te groot, en bak ze goudbruin in de pan met
boter. Maak ondertussen het sausje. Voeg de rest van de fijngesneden verse kruiden bij de
volle yoghurt en kruid af met peper en zout.


Snij de ijsbergsla in fijne repen, de kerstomaatjes in 2 en het lente-uitje fijn. Warm de
pitabroodjes in de broodrooster of de oven. Snij de pitabroodjes open, vul met ijsbergsla, de
kerstomaatjes, de lente-uitjes, enkele gehaktballetjes en werk af met de kruidige
yoghurtsaus.