Kip in de oven met pastinaak en zoete aardappel

Ingrediƫnten

·       2 Pastinaken

·       2 kippenbillen

·       400 g zoete aardappel

·       2 sjalotten

·       2 eetlepels olijfolie

·       2 eetlepels balsamico

·       1/2de citroen sap

·       Zout en peper

·       1 eetlepel tijmblaadjes

Bereiding 2 personen

Verwarm oven voor op 180 °C en bedek een bakplaat met bakpapier.

Schil de pastinaak en verdeel in de lengte in vier. Schil de zoete aardappelen en verdeel in hapklare stukken, snijd de sjalotten in vier. Leg de kippenbouten op de bakplaat en leg er de pastinaak, aardappel en sjalotten rondom rond.

Doe de olijfolie, balsamico azijn en citroensap samen in een kommetje en meng. Giet de helft hiervan over de kip en meng goed. Kruid rijkelijk met peper, zout en de tijm.

Rooster 20 minuten in de oven en verdeel dan de pastinaak en zoete aardappel rond de kip. Overgiet met de rest van het balsamicomengsel en meng nog eens goed. Rooster vervolgens nog eens 20 à 30 minuten en je heerlijke maaltijd is klaar!