Kippenburgers met kropsla en feta-muntdressing

Ingrediƫnten

  • 1 kropsla
  • 100 g fetakaas
  • 100 g magere yoghurt
  • 15-tal muntblaadjes
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 400 g kippengehakt
  • 1 rode chilipeper, fijngehakt
  • 2 eetlepels fijngehakte bieslook
  • 2 eetlepels fijngehakte basilicum
  • 3 lenteuitjes, fijngehakt
  • 1 teen knoflook, fijngehakt,
  • 1 tl mosterd
  • 2 volkoren broodjes

Bereiding 2 personen 25 min. Hoofdgerecht

Verwijder de harde onderkant van de kropsla. Halveer de sla en snijd in dunne repen.  

Verkruimel de feta en doe  samen met de yoghurt, de munt en de pijnboompitten in de blender. Mix tot je een gladde saus bekomt. 

Neem een grote mengkom. Doe hierin het kippengehakt. Voeg de chilipeper, bieslook, basilicum, lenteui, knoflook en mosterd toe. Kruid met peper en zout en meng alles goed. Vorm er met je handen twee burgers van.  

Bak de burgers in een beetje olijfolie tot ze een aan beide kanten een bruin korstje hebben. Bestrijk de broodjes rijkelijk met de fetadressing. Leg er een burger op en werk af met royal veel ijsbergsla.