Kippenfilet opgevuld met roomkaas en tuinkers en een courgetti salade

Ingrediƫnten

  • 1 BelOrta courgette
  • 4 kippenfilets
  • 4 sneetjes ontbijtspek
  • 1 bakje tuinkers
  • 200gr roomkaas
  • 400gr krielaardappeltjes
  • Kippenkruiden
  • 1 koffielepel tijm
  • 1 hand vol verse BelOrta kruiden zoals oregano, munt, koriander, salie,…
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding personen

Verwarm de oven voor op 180°. Was de aardappeltjes (laat ze ongeschild) en snij de grote
aardappeltjes in 2 of 4 stukken. Leg de aardappeltjes in een ovenschotel, overgiet royaal met
olijfolie en kruid af met tijm, peper en zout. Zet de aardappeltjes in de oven voor +/-30 min
(afhankelijk van de grootte van de aardappeltjes).
Snij 2/3de van de tuinkers grof, meng onder de roomkaas en kruid af met peper en zout. Bak
de kippenfilet op hoog vuur zeer kort goudbruin aan beide kanten. Maak in elke kippenfilet
een insnede maar snij de filet niet volledig door. Vul de kippenfilets met roomkaas en draai
een stukje ontbijtspek rond de kippenfilet zodat de roomkaas niet uit de kippenfilet loopt.
Leg de kippenfilets in een ovenschotel en plaats deze voor 15 min bij de aardappeltjes in de
oven. Snij de courgette in hele dunne sliertjes en overgiet met 2 eetlepels olijfolie. Meng er
de rest van de tuinkers en de versnipperde verse kruiden onder en kruid met peper en zout.
Laat de kruiden even in de courgetti trekken en dien op samen met de aardappeltjes en de
kippenfilet.