Kleurrijke tian met Golden appelen

Ingrediƫnten

  • 2 Golden appelen
  • 2 zoete aardappelen
  • 2 courgettes
  • 1 zoete ui
  • 1 citroen
  • 100 ml olijfolie
  • 1 tl rozemarijn
  • 1 tl tijm
  • Peper en zout
  • 1 ronde ovenschaal (+/- 20 cm doorsnede)

Bereiding 6 personen 90 min Hoofdgerecht

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Was de appelen en snijd ze in ronde schijven. Doe hetzelfde met de geschilde zoete aardappels, courgettes en ui.
  • Schik ze vervolgens in de ovenschaal.
  • Meng in een kommetje de olijfolie, rozemarijn, tijm, peper, zout en het sap van 1 citroen tot een vinaigrette.
  • Sprenkel over de gevulde ovenschaal.
  • Bedek met bakpapier en verwarm voor ongeveer 45 minuten.
  • Haal daarna het papier weg en bak nog 15 minuten tot de tian mooi kleurt.