Koolrabi carpaccio met bloody mary dressing

Ingrediƫnten

  • 250 g koolrabi's
  • 3 el extra vierge olijfolie 2 el azijn
  • 3 el mierikswortel in pot 100 ml tomatensap
  • 1 el wodka
  • 1 tl worcestershiresauce
  • 6 druppels tabasco
  • 1 stengel bleekselderij
  • 125 g zachte geitenkaas 55+

Bereiding 4 personen

Schil de koolrabi en snijd vervolgens in flinterdunne plakken met een dunschiller, keukenmachine of mandoline. Meng koolrabi, de olie, azijn en mierikswortel en breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat minstens 1 uur marineren. Meng de tomatensap met de wodka en Worcestershiresaus. Breng het op smaak met de tabasco, peper en eventueel zout. Snij de bleekselder in de lengte en breedte in 4 gelijke stukken. Snijd het blad grof. Verdeel de dressing over 4 kleine (shot)glaasjes en garneer elk glaasje met een stuk bleekselderij. Verdeel de plakjes koolrabi over 4 borden. Verkruimel de geitenkaas erover en garneer met het bleekselderijblad. Serveer de bloodymarydressing apart en schenk het aan tafel over de koolrabi.