Milde groene curry met asperges

Ingrediƫnten

Voor de curry: 

1/2 l kokosmelk

1/2 l water

20 gr Tom Ka Paste ( kokossoep pasta)

1 ui

1 Jonagold appel

1 teen look

2 Kaffir limoenblaadjes

1 groene peper zonder zaden

3 el vissaus

schillen van de asperges

de stelen van de koriander en de peterselie

40 gr peterselieblaadjes

40gr korianderblaadjes

Voor de garnituur:

4 asperges pp

krielaardappels 3pp

sluimererwten

mini enoki paddestoelen

koriander blaadjes of kervel ( optioneel = voor afwerking)

Bereiding 4 personen

 De curry:

Zet de wok op een zacht vuurtje, doe het water, de kokosmelk, vissaus en de Tom Ka pasta er in.

Versnijd al  de andere ingrediënten grof en doe ze erbij. Laat alles inkoken tot ongeveer de helft. Laat op een klein vuurtje staan,  zodat alles zijn smaak kan afgeven aan de kokosmelk.

Wanneer de curry voor 1/2de is ingekookt gieten we hem door een zeef. De aromaten (wat in de zeef is blijven hangen) mogen weg en het vocht doen we in een blender.

Mix de blaadjes van de koriander en de peterselie er door.

De curry zal prachtig groen kleuren.

 

De Garnituur:

Kook de krieltjes in gezouten water. Snij ze in partjes.

Snij de geschilde asperges in stukken in het formaat dat je verkiest. Snij de sluimererwten schuin door.

Zet de wok op een hoog vuur met een scheutje olie. Wok de stukken asperge, de sluimererwten en de aardappels tot de asperges beetgaar zijn.

 

Schik je groentenmengeling in een diep bord, overgiet met de groene curry en werk af met de mini enoki’s en de blaadjes koriander of kervel.