Ingrediënten

Voor de loempia’s :

  • 200 g BelOrta koolrabi
  • 100 g gele paprika BelOrta
  • 12 vellen vers filodeeg
  • 150 g kipfilet
  • 100 g wortelen
  • 100 g prei
  • 1/2 rood pepertje
  • 50 g rijstnoedels
  • 1 eetlepel sojasaus
  • olijfolie
  • peper en zout


Voor de curry dipsaus:

  • 2 dl kokosroom
  • 2 eetlepels Thaise rode currypasta
  • 2 fijngesneden lente-uitjes
  • 2 eetlepels verse fijngehakte koriander
  • 1 fijngehakt rode chilipeper
  • 1 theelepel sojasaus
  • sap van 1/2de limoen
  • 1 cm geraspte gember
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Snij de kip, de prei en de paprika in fijne reepjes, rasp de koolrabi grof en snij het pepertje in fijne stukjes.
  2. Breng water aan de kook, zet het van het vuur en doe de rijstnoedels in het kokend water. Giet de noedels af na 3 min en laat ze uitlekken. Besprenkel de noedels met een beetje olijfolie zodat ze niet gaan plakken.
  3. Bak de kip in olijfolie en voeg na 5 min de versneden groenten toe. Laat nog 3 min sudderen, voeg de sojasaus toe en kruid met peper en zout.
  4. Vet de vellen filodeeg in met een beetje olijfolie en verdeel het mengsel van groenten, kip en noedels over de 12 vellen deeg.
  5. Vouw het deeg dicht langs de zijkanten en rol het strak op. Bestrijk de uiteinden van het deeg met olijfolie zodat de rolletjes goed dicht blijven.
  6. Leg de loempia’s op een bakplaat met bakpapier en bestrijk ze met een beetje olijfolie. Zet de loempia’s 25 min in de oven op 180°.
  7. Maak ondertussen het currydipsausje. Doe een beetje olijfolie in een pannetje en fruit de fijngesneden look en geraspte gember kort aan. Voeg daarbij de rode currypasta en laat nog even stoven.
  8. Haal het pannetje van het vuur en meng de kokosmelk, de chilipeper, het limoensap en de sojasaus onder de currypasta. Kruid alles goed af met peper en zout.
  9. Strooi de fijngesnipperde lente-uitjes en versnipperde koriander nog over de currydipsaus. Serveer de loempia’s ‘uit het vuistje’ met de dipsaus.