Opgevulde tomaat met tomatensaus

Ingrediƫnten

  • 4 grote tomaten
  • 400 g gehakt
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • Olijfolie
  • Een paar blaadjes basilicum
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 el gehakte peterselie
  • 1 teentje look

Bereiding 4 personen 50 min Lunchgerecht

  1. Was de tomaten en snij het hoedje eraf. Hol ze uit met een lepel. Kruid met peper en zout.
  2. Doe het vruchtvlees samen met de blaadjes basilicum, tomatenpuree en 1 el olijfolie in een pan en laat op een zacht vuurtje garen. Kruid met peper en zout.
  3. Mix de saus.
  4. Verwarm de oven voor op 200°C.
  5. Meng het gehakt met het ei, paneermeel, geperste look en gehakte peterselie.
  6. Vul de tomaten op met het gehakt, kruid met peper en zout en zet het hoedje terug op de tomaten.
  7. Besprenkel een vuurvaste schotel met olijfolie en zet de tomaten erin. Besprenkel met wat olijfolie.
  8. Bak 30 à 40 min in de voorverwarmde oven.
  9. Serveer de tomaten met de tomatensaus. Werk af met wat fijngesnipperde basilicum.
  10. Lekker met pasta of rijst.