Pasta carbonara met witte kool

Ingrediƫnten

  • 1/2 de witte kool
  • 200 g gerookte spekblokjes
  • Klontje boter
  • 250 g spaghetti
  • 2 eieren
  • 100 g gemalen parmezaan
  • Peper en zout
  • Enkele takjes verse rozemarijn, fijngehakt

Bereiding 2 personen

Kuis de witte kool op en snijd in dunnen reepjes.
Bak het spek in een klontje boter tot het krokant is. Haal het spek uit de pan en zet apart. Stoof nu de
witte kool aan in het bakvet van het spek gedurende ongeveer 10 minuten. Meng het spek met de kool.
Kook intussen de spaghetti en houd 2 à 3 eetlepels van het kookvocht. Meng de eieren door de gare
pasta en voeg de witte kool met het spek toe. Voeg ook wat van het kookvocht toe om de saus extra
smeuïg te maken. Meng er ten slotte ook de parmezaan door en breng extra op smaak met een
snufje zout, flink wat zwarte peper en de rozemarijn.