Peperkoektoren met Jonagored appel & paté

Ingrediënten

  • 1 BelOrta Jonagored appel
  • 4 plakjes peperkoek
  • 1 el vloeibare boter
  • 1 el kristalsuiker
  • 200 gram wildpaté

Bereiding 8 personen 10 minuten Aperitief

Steek uit elk plakje peperkoek 2 ronde schijfjes van ongeveer 4 à 5 cm. Schil, verwijder het
klokhuis en snijd vervolgens de Jonagored appel in schijfjes van een halve centimeter dik.

Steek zoals bij de peperkoek, ronde schijfjes uit de appelschijfjes. Verhit een pan samen met
wat vloeibare boter. Bestrooi vervolgens de appelschijfjes met wat kristalsuiker en bak ze +/-
2 minuten tot ze gaar zijn en lichtjes beginnen te karameliseren. Leg voor de opbouw van
het hapje een gebakken appelschijfje op elk schijfje peperkoek en werk nadien af met een
lepeltje paté.


Verbazend plezante tip: wanneer je geen (kleine) steekvormen hebt, kan je altijd een
hapjesglas gebruiken om de schijfjes uit te steken!