Ingrediënten

  • 1 kg rijpe trostomaten
  • 80 g chorizo
  • 80 ml olijfolie
  • 2 tenen knoflook, in plakjes gesneden
  • ½ tl bruine suiker
  • 1 tl paprikapoeder
  • zout en peper
  • 2 dl water
  • 1 handvol basilicum, grof gehakt
  • 400 g tagliatelle
  • 50 g geraspte parmezaan

Bereiding

  1. Halveer de chorizo in de lengte en snijd in dunne halve maantjes.
  2. Was de tomaten en snijd ze in grove stukken.
  3. Verhit 3/4 van de olijfolie in een grote pot en voeg de chorizo toe. Bak de chorizo 2 à 3 minuten tot die krokant is en de olie wat rood begint te kleuren. Zet het vuur af en haal de chorizostukjes uit de pot. Zet aan de kant voor later.
  4. Warm de chorizo-olie nu opnieuw op en voeg de knoflook toe. Laat die gedurende 1 minuut goudbruin worden. Voeg nu de tomaat voorzichtig toe samen met de suiker, het paprikapoeder en wat zout en peper. Voeg ook het water toe.
  5. Laat de tomatensaus 20 minuten pruttelen op een gemiddeld vuur. Roer af en toe. Voeg er op het laatste de chorizo en basilicum bij en houd warm.
  6. Kook de tagliatelle al dente volgens de instructies op de verpakking. Giet de pasta af en roer door de saus. Serveer en werk af met de parmezaan.