Ingrediënten

  • 1 bussel radijzen
  • 8 eetlepels rijstazijn of sushiazijn
  • 3 theelepels suiker
  • 5 eetlepels water
  • 250 g sushirijst
  • 350 ml water
  • 1 theelepel zout
  • 2 theelepels kristalsuiker
  • 250 g zalmfilet
  • 2 eetlepels sesamzaadjes
  • 4-tal wortelen
  • 1 avocado
  • 4 lenteuien
  • 1/2de komkommer
  • sojasaus
  • wasabi

Bereiding

  1. Was de radijzen en halveer ze, leg ze in een schaaltje.
  2. Doe 5 eetlepels rijstazijn, 1 theelepel suiker en 5 eetlepels water samen in een kleine kookpot.
  3. Warm op en roer tot de suiker volledig is opgelost. Laat even afkoelen en giet dit mengsel vervolgens over de radijzen zodat ze kunnen pekelen. Laat ongeveer 2 u in de koelkast staan en meng af en toe tussendoor.
  4. Kook de sushirijst op een zacht vuur. Volg hierbij goed de instructies op de verpakking.
  5. Meng intussen de rest van de sushiazijn, het zout en de kristalsuiker in een kleine kookpot. Warm op een gemiddeld vuur tot de suiker en het zout volledig zijn opgelost.
  6. Eens de rijst klaar is, meng er dan voorzichtig met een houten spatel het sushiazijn mengsel door. Laat de rijst verder afkoelen.
  7. Snijd de zalm in blokjes van ongeveer 1 cm, besprenkel met sesamzaadjes en houd koel.
  8. Schil en rasp de wortelen, snijd de avocado in plakken, de komkommer in blokjes en hak de lenteui fijn.
  9. Neem 2 kommetjes of diepe borden. Doe hierin enkele scheppen rijst. Beleg de rijst met de zalm, wortelen, avocado, komkommer, lenteui en tenslotte ook de gepekelde radijsjes.
  10. Werk af met sesamzaadjes en serveer met wat sojasaus en wasabi erbij. Smakelijk!