Rabarbershrub

Ingrediƫnten

  • 250 g rabarber
  • 125 g suiker
  • 125 ml wittewijnazijn

Bereiding personen Minder dan 30 min. Drankje

Verwijder de harde onderkant van de rabarber, was ze en snijd in kleine stukjes. Doe in een kom samen met de suiker en doe er plasticfolie overheen. Zet de rabarber met de suiker zo’n 4 à 5 dagen in de koelkast. Roer om de 12 uur even door.

Haal na 4 à 5 dagen uit de koelkast en giet door een zeef. Vang de siroop op. Plet het mengsel in een zeef met een vork zodat zoveel mogelijk van de smaak in de siroop terecht komt.

Meng de siroop met de azijn en doe in glazen bewaarfles of pot. Je kan de shrub onmiddellijk gebruiken of tot een jaar in de koelkast bewaren. Voeg een scheutje van de shrub toe aan een glas bubbels voor een zomerse cocktail of leng aan met spuitwater voor een zoutzure roze limonade. Werk af met een takje rozemarijn.