Risotto van tarwekorrels met spruitjes

Ingrediƫnten

  • 200 g tarwekorrels
  • 80 g boter
  • 150 g gerookt spek in blokjes
  • 20-tal spruitjes, opgekuist
  • zwarte peper
  • fleur de sel
  • 2 eetlepels fijngehakte rozemarijn

Bereiding 2 personen 15 min. Hoofdgerecht

Benodigdheden:

  • scherp mes

 

Kook de tarwekorrels volgens de instructies op de verpakking. Hak de spruitjes in kleine stukken.

Bak de spekblokjes zo’n 5 minuten in 20 g boter tot ze krokant zijn en haal uit de pan. Stoof de spruitjes 5 minuten aan in het bakvet van het spek, kruid met peper en een beetje fleur de sel.

Doe de rest van de boter in een steelpannetje en zet op een gemiddeld vuur. Laat de boter smelten en zachtjes karamelliseren tot beurre noisette. Die is klaar als de wei van de boter goudbruin is en de boter lekker naar koekjes ruikt.

Meng er de beurre noisette onder de tarwekorrels.  Doe er de spruitjes en het spek bij en roer om. Werk af met de rozemarijn, wat peper en fleur de sel.

Ook lekker met macaroni in plaats van tarwekorrels.