Rode herfstsalade met lollo rossa

Ingrediƫnten

  • 1 krop Lollo Rossa sla

  • 1 rode paprika

  • 150 g kerstomaten

  • 1 rode appel

  • 1 rode biet

  • 4 eetlepels olijfolie

  • 2 eetlepels witte wijnazijn

  • 1 theelepel honing 

  • 1 eetlepel fijngehakte bladpeterselie

  • 2 eetlepels g gedroogde cranberries

Bereiding 2 personen 15 minuten Salade

Snijd de sla in reepjes en was. Dep droog en doe in een slakom. Houd koel.

Was de groenten. Snijd de paprika en de appel (met schil) in brunoise, halveer de kerstomaten en snijd de rode biet in kleine blokjes. 

Maak een dressing van de olijfolie, witte wijnazijn, honing en bladpeterselie. Doe alles samen in een confituurpot en schud tot de dressing mooi gemengd is. 

Meng de lollo rossa met de paprika, kerstomaat, appel en de dressing. Schep op de borden en werk af met de rode biet en de gedroogde cranberries.