Ingrediënten

  • 1 halve rode kool (of 1 volledige als het een kleine kool is)
  • 1 ajuin
  • 2 Jonagold appels
  • 2 eetlepels rozijnen
  • boter of olijfolie
  • 1 theelepel tijm
  • peper en zout
  • scheutje appelazijn (optie)

Bereiding

  1. Maak de ajuin proper en snipper hem fijn.
  2. Snij de rode kool in fijne schijfjes zodat je allemaal dunne sliertjes rode kool krijgt. Verwijder wel de harde kern.
  3. Stoof de ajuin glazig in wat boter of olijfolie in een kookpot.
  4. Voeg dan de rode kool en de tijm toe en laat de groenten verder aanstoven.
  5. Schil ondertussen de appels en snij ze in stukjes.
  6. Voeg na 15 min de stukjes appel en de rozijntjes toe en laat alles samen nog een uurtje aanstoven op een klein vuurtje.
  7. Roer regelmatig om en voeg, indien nodig, ook af en toe een beetje water toe.
  8. Kruid af met peper en zout en indien je van een ‘zuurtje’ houdt kun je ook een scheutje azijn toevoegen.