Romanesco-quinoa balletjes in pitabroodjes

Ingrediƫnten

  • 70 gram witte quinoa
  • 150 gram Romanesco
  • 1 krop Mulitcolor sla
  • 1 wortel, geraspt
  • 3 theelepels (+ meer indien nodig) paneermeel
  • 1 theelepel tahin
  • 1 ei
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 halve pot natuuryoghurt
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 2 tenen look
  • feta
  • peper & zout
  • 8 pitabroodjes
  • olijfolie
  • beetje water

Bereiding 4 personen 20 min Hoofdgerecht

Benodigdheden:

  • Blender
  • Broodrooster

 

Kook de quinoa zoals op de verpakking staat. Verwijder de buitenste bladeren van de Romanesco. Verwijder het uiteinde en snijd de Romanesco in 4 stukken en dan zo fijn mogelijk. Doe deze stukjes in de blender.

 

Voeg hier de gekookte quinoa, 3 theelepels paneermeel, 1 theelepel tahin, 1 ei, 1 theelepel komijnpoeder, peper & zout en een beetje water aan toe. Meng alles in de blender tot je een stevige massa hebt waar je balletjes van kan maken. Is deze te lopend, voeg dan meer paneermeel toe.

 

Maak met je handen de balletjes en bak ze een paar minuten goudbruin in een pannetje met olijfolie. Maak de pitabroodjes warm in de broodrooster.

 

Was de sla, schil en rasp de wortel. Doe beide in een kommetje. Meng in een kommetje een halve pot natuuryoghurt met 3 eetlepels mayonaise. Schil en plet de look en voeg deze ook toe. Proef of de aioli genoeg naar look smaakt, het mag zo net prikken in je mond!

 

Verkruimel de feta in een apart potje. Zet alle kommetjes op tafel. Snijd een warm pitabroodje open, smeer de aioli op beide kanten binnenin het broodje. Vul met sla en geraspte wortel naar keuze en 2 tot 3 Romanesco-quinoa balletjes per broodje.

 

Garneer met verkruimelde feta.