Saladebokaal met lollo bionda, rijst en zeevruchten

Ingrediƫnten

  • 1 krop Lollo Bionda sla 
  • 200 g wilde rijst
  • 1 limoen 
  • 1 el olijfolie 
  • 100 g Griekse yoghurt 
  • 4 lente-uitjes, fijngehakt
  • 3 eetlepels fijngehakte dille
  • Peper en zout 
  • 1 komkommer 
  • 300 g gerookte zalm
  • 2 eetlepels witte wijnazijn 
  • 3 eetlepels fijngehakte bieslook
  • 150 g grijze garnalen 
  • 4 glazen bokalen

Bereiding personen

Kook de rijst en laat afkoelen. 
Spoel de limoen en schraap de zeste van een limoenhelft. Doe de zeste samen met de olijfolie, 2 eetlepels van de yoghurt en de lente-uitjes bij de rijst en meng. Breng op smaak met  dille, peper en zout. 
Snijd de Lollo Bionda in repen en spoel. Schil de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes. Snijd de zalm in reepjes. 
Maak nu de dressing. Meng hiervoor de rest van de yoghurt met het sap van de limoen, de witte wijnazijn en de bieslook. Kruid met peper en zout.
Stel nu de saladebokalen samen. Verdeel hiervoor eerst de dressing over de bokalen. Schep er enkele eetlepels van het rijstmengsel bovenop, vul aan met de zalm, de komkommer en de garnalen. Werk telkens af met een handvol Lollo Bionda.
Schud je bokaal goed vooraleer je de salade opeet, zodat alle ingrediënten goed gemengd zijn.

  •