Speculaastaart met FRED® peren

Ingrediënten

  • 3 BelOrta FRED® peren
  • 1 el citroensap
  • 150 gram ongezouten roomboter
  • 100 gram amandelspijs
  • 4 middelgrote eieren
  • 150 gram tarwebloem
  • 1 el koek- en speculaaskruiden
  • 1 mespunt zout
  • 100 gram speculaas
  • 4 el sinaasappelmarmelade

Bereiding 10 personen 25 minuten voorbereiden - 50 minuten oventijd Dessert

Verwarm de oven voor op 160°C. Schil de FRED® peren en snij ze in de helft (in de lengte).

Verwijder de klokhuizen maar laat het steeltje zitten. Besprenkel het vruchtvlees van de
peren met wat citroensap. Neem een kom en klop de boter en amandelspijs tot een romige
massa met behulp van een mixer. Mix één voor één de eieren door het mengsel. Voeg al
mixend de bloem, speculaaskruiden en het zout toe en mix alles tot een mooi geheel.

Verkruimel vervolgens de speculaas en spatel dit onder het mengsel. Schep het beslag in een
met boter ingevette vorm. Leg de peren om en om en met de bolle kant naar boven op het
beslag. Bak de taart ca. 50 minuten goudbruin en gaar maar haal de taart na 40 minuten uit
de oven en bestrijk met de sinaasappelmarmelade. Bak dan nog 10 minuten verder. Laat de
taart afkoelen in de vorm.